פשטידת ברוקולי וכרישה

שוב עשיתי את הטעות של להכין אסאדו עם ירקות שורש בתנור ביחד עם בטטה, למרות שהילדים שלי לא אוהבים בטטה. את הבשר הם אוכלים בלי בעיה, אבל מבחינתם כל הירקות הופכים לנגועים בבטטה ומסרבים לאכול. אז לקחתי את כל הירקות והפכתי אותם לקלתית של פשטידה.

המתכון לא כשר (בשר חלב) כי הירקרות בושלו עם בשר והפשטידה חלבית, אבל אל דאגה, זה עובד גם עם פירה רגיל.

מצרכים:

  • שתי בטטות
  • שני תפוחי אדמה
  • שני בצלים קלופים
  • ראש שום קלוף
  • שורש סלרי קלוף
  • 5 ביצים
  • שני מיכלי שמנת של פעם (27%)
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 800 גרם ברוקולי (חבילה קפואה או 2 חבילות טרי)
  • כרישה
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל

הכנה:

  • את כל ירקות השורש מבשלים בציר בקר (או פשוט במתכון האסאדו)
  • מועכים את הירקות ביחד עם ביצה אחת לפירה סמיך.
  • בתבנית פשטידה מסדרים שכבה אחידה על התחתית וצידי התבנית (כמו קלתית מבצק רגיל) ואופים בתנור כעשר דקות על חום בינוני, או עד להשחמה קלה.
  • בינתיים חולטים את הברוקולי. חותכים חצי מהתפרחות ושומרים בצד לקישוט, ואת השאר קוצצים דק.
  • קוצצים את הכרישה דק.
  • במחבת עם החמאה מטגנים קלות את הכרישה, מוסיפים באמצע גם את הברוקולי הקצוץ למחבת.
  • מערבבים בקערה את תערובת הכרישה והברוקולי עם השמנת החמוצה והמוצרלה המגורדת, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
  • מוסיפים את שאר 4 הביצים לתערובת.
  • לתוך התבנית עם הקלתית שופכים את בלילת הפשטידה ומקשטים עם פרחי הברוקולי ששמרתם בצד.
  • אופים בתנור כ30-40 דקות על חום בינוני.

טיפים ושדרוגים:

  • בגלל שהקלתית עשויה פירה ולא בצק, היא נוטה להתפרק כשהיא חמה, אז רצוי לחכות עד שמתקרר לגמרי (במקרר) לפני שפורסים.
  • לגרסה הכשרה פשוט מכינים את הירקות בצורת פירה רגיל.

לתגובה