פליאו 4
למחלות דלקתיות
לטיפול במחלות דלקתיות ואוטואימוניות
זו התזונה המיועדת לחולים במחלות אוטואימוניות ומחלות דלקתיות כרוניות. התזונה לא מתנגשת עם הטיפולים התרופתיים השונים ומאפשרת שילוב בין הטוב ביותר שיש לרפואה להציע והטוב ביותר שיש לגישה המשלימה.
למי זה מתאים?
פרוטוקול התזונה הזה מתאים לך אם יש לך מחלה אוטואימונית כלשהי. מלופוס ועד האשימוטו, מדלקת פרקים ועד קרוהן. מטרשת נפוצה ועד פסוריאזיס, וכל מאה המחלות האוטואימוניות האחרות.
התזונה הזו תוכל להתאים לך גם אם יש לך מחלה דלקתית כרונית שאינה אוטואימונית כמו FMF או פיברומאלגיה.
התזונה הזו לא תהיה רלוונטית עבורך אם יש לך דלקת כרונית על רקע פציעות ספורט או על רקע גורמים מטאבוליים (השמנת יתר, סיבוכי סכרת, גורמים הורמונליים).
זהו פרוטוקול ספציפי לטיפול במחלות ספציפיות אלו ולא למניעה. למניעה כדאי לך לבחור במסלול של פליאו 1
התזונה יכולה לעזור במצבים הבאים
האשימוטו
דלקת פרקים ראומטית
פסוריאזיס
אסטמה כרונית
קרוהן
קוליטיס
לופוס (זאבת)
טרשת נפוצה
פיברומיאלגיה
קדחת ים תיכונית משפחתית (FMF)
ועוד עשרות מחלות דלקתיות כרוניות אחרות
מה אוכלים
זהו פרוטוקול מעט יותר מורכב ומובנה מגישות הפליאו האחרות. אוכלים עדיין שפע של ירקות מגוונים ומזונות איכותיים מהחי, אבל בגלל שבתזונה זו המגוון מעט קטן יותר יש דגש מיוחד על מזונות סופר מזינים כמו איברים פנימיים.
בנוסף לכל הירקות והפירות, כדאי לנסות ולהוסיף גם אורז כבר מתחילת התזונה.
מה לא אוכלים
יש שתי סיבות להוריד מזונות מהתזונה על מנת לטפל במחלות אוטואימוניות – ישנם מזונות שאנו מגיבים אליהם בתגובה חיסונית ישירה ויש מזונות אחרים שפוגעים במערכת העיכול או מגרים את מערכת העצבים וגורמים בצורה זו לרגישות מוגברת או לדלקת. את המזונות מהקבוצה השניה נשאף לשלב בתזונה בהמשך הדרך.
בתזונה זו לא אוכלים דגנים מכל סוג (מלבד אורז לבן), קטניות, אגוזים, זרעים, ירקות ותבלינים ממשפחת הסולניים, מוצרי חלב וביצים.
"אלוהים תן לנו את התבונה להבדיל בין המזונות שלהם יש לנו תגובה דלקתית ישירה ועקיפה, את הכוחות להימנע מהראשונים, ואת הסבלנות לשלב את השניים בהמשך."
- איתן בן מיור
מה עוד
על מנת להחלים ממחלות אוטואימוניות ודלקתיות רצוי מאוד לשלב את כל האלמנטים הידועים כחיוניים להבראה – תרגול נשימות, פעילות גופנית מתונה (בהתאם ליכולת ולהגבלת הכאב), שיפור השינה, חשיפה לאור, מגע וקשר אנושי, והקשבה לתגובה האישית של כל אחד מאיתנו לגורמים השונים.
האם אפשר לשלב עם טבעונות או צמחונות?
לא. צורות אחרות של הפליאו אפשר ליישם גם בצמחונות אבל ספציפית את התזונה האוטואימונית לא ניתן לעשות בלי מזון מהחי. למעשה שנים רבות של טבעונות היא הרבה פעמים אחד הגורמים התורמים להתפתחות המחלה הדלקתית.
אפשר להימנע מרוב המזונות המזיקים בתזונה צמחונית אבל לא ניתן יהיה לקבל הרבה מהנוטריאנטים החיוניים. אז בצער רב אני נאלץ לומר למי שנתקל בסוגיה הזו שיהיה צריך לבחור בין הבריאות שלך לבין הטבעונות (או הצמחונות).
המדריך לתזונה האוטואימונית [חינם אצלך במייל]
לא חייבים לעשות את השינוי לבד
התזונה האוטואימונית מאוד שונה מהתזונה של מרבית האנשים והמעבר אליה יכול להיות מאתגר. גם לאנשים שמכירים את הפליאו אבל עוד יותר למי שמגיע מאורחות חיים רחוקים יותר מהפליאו כמו טבעונות או תזונה מערבית רגילה. אפשר ואפילו רצוי לבצע את השינוי בהדרגה.
עם אבחון נכון נוכל למצוא את המסלול המהיר ביותר לשחרור שלך מהסבל ועלייה על המסלול הנכון. לצורך כך יצרתי מדריך וידאו מקיף שיעזור לך להבין מה ואיך לעשות את השינוי, ויחד איתו הייעוץ וההכוונה שלי יעזרו לך ‘להשתחרר מהסבל’ של המחלה האוטואימונית או הדלקתית.
האפשרויות שאני מציע כדי להיכנס לתזונה הן פגישת אבחון וייעוץ תזונה ביחד בשילוב התוכנית הדיגיטלית ‘להשתחרר מהסבל’, או למי שזקוק לתמיכה המתמשכת – אני מציע גם אפשרות של ליווי הכל כלול למשך 6 חודשים. כאשר הכל כלול אומר שלאורך תקופת הליווי אפשר (וצריך) לשאול הכל, לעדכן באופן קבוע בוואטסאפ או במייל וגם ניפגש כמה פגישות שצריך.
את הפגישות אפשר לקיים אצלי בקליניקה שבקיבוץ עין שמר או בשיחת וידאו (לרוב זום). כל שאר הפרטים בפנים.