אין צורך להוסיף כלום. קלאסיקה פליאוליתית
מצרכים:
- ירקות שורש לבחירתכם – בצל, כרשה, תפו”א, בטטה, שורש סלרי, סלק, לפת, שומר, ראשי שום (או כל שילוב לבחירתכם)
- נתח שפונדרה או בשר שומני אחר (צוואר, שוק טלה וכו’)
- מלח
- פלפל
- כמה גבעולי קורנית
הכנה:
- מרפדים סיר גדול בירקות שורש.
- מניחים את נתח הבשר מעל הירקות.
- מתבלים במלח, פלפל וטימין.
- מכסים את הסיר/תבנית.
- חשוב לסגור היטב כדי שלא יברחו הנוזלים והבשר יתייבש 100 מעלות בתנור, 8-16 שעות.
- או לחילופין 150 מעלות, 4-5 שעות
טיפים ושדרוגים:
- את הנוזלים שנשארים בסיר אפשר לאכול עם הבשר והירקות או לאסוף ולהשתמש כמו בציר – כבסיס לבישולים ורטבים. אפשר גם להקפיא ולשמור למועד מאוחר יותר.
- את השומן אפשר גם להפריד ולהשתמש בו לטיגון בנפרד.
- תעופו על כנפי הדמיון עם כל תבלין שתרצו, וכל שילוב של ירקות שורש ותספרו לנו בתגובות.
פינגבאק: פשטידת ברוקולי וכרישה - פליאו דיאט