אסאדו בתנור – המתכון הרשמי של רמי!

אין צורך להוסיף כלום. קלאסיקה פליאוליתית

מצרכים:

  • ירקות שורש לבחירתכם – בצל, כרשה, תפו”א, בטטה, שורש סלרי, סלק, לפת, שומר, ראשי שום (או כל שילוב לבחירתכם) 
  • נתח שפונדרה או בשר שומני אחר (צוואר, שוק טלה וכו’) 
  • מלח 
  • פלפל 
  • כמה גבעולי קורנית

הכנה:

  • מרפדים סיר גדול בירקות שורש. 
  • מניחים את נתח הבשר מעל הירקות. 
  • מתבלים במלח, פלפל וטימין. 
  • מכסים את הסיר/תבנית. 
  • חשוב לסגור היטב כדי שלא יברחו הנוזלים והבשר יתייבש 100 מעלות בתנור, 8-16 שעות.
  • או לחילופין 150 מעלות, 4-5 שעות

טיפים ושדרוגים:

  • את הנוזלים שנשארים בסיר אפשר לאכול עם הבשר והירקות או לאסוף ולהשתמש כמו בציר – כבסיס לבישולים ורטבים. אפשר גם להקפיא ולשמור למועד מאוחר יותר. 
  • את השומן אפשר גם להפריד ולהשתמש בו לטיגון בנפרד. 
  • תעופו על כנפי הדמיון עם כל תבלין שתרצו, וכל שילוב של ירקות שורש ותספרו לנו בתגובות.

1 מחשבות על “אסאדו בתנור – המתכון הרשמי של רמי!”

  1. פינגבאק: פשטידת ברוקולי וכרישה - פליאו דיאט

לתגובה