שייטל מוקפץ בגוון אסיאתי

נשארו לי כמה נתחי ראמפ מיושן, וחתיכת שייטל חמודה שהתיישנה אצלי שלושה שבועות, אז הנה מתכון חביב למי שתהה מה לעשות איתן.

מצרכים:

  • ½ קילוגרם שייטל מיושן היטב
  • 2-1 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק ללא גרעינים
  • 5-4 סנטימטרים שורש ג’ינג’ר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 3-2 כוכבי אניס
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 3 שיני שום חופן עלי נענע קצוצים דק
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • חצי עד שלושת-רבעי כוס שמן זית
  • מלח ים גס

הכנה:

  • מנקים את השייטל היטב ופורסים לפרוסות דקות.
  • כותשים יחד את הפלפל הירוק החריף עם הג’ינג’ר, השום, כוכבי האניס, זרעי הכוסברה, עלי הנענע וגרירת הלימון.
  • מערבבים את המשחה שנוצרה עם שמן הזית, ומשרים את פרוסות השייטל במרינדה למשך שש שעות לערך.
  • מחממים מחבת ברזל עד שהיא מתלהטת.
  • מוציאים את פרוסות השייטל מהמרינדה וצורבים על המחבת הלוהטת דקה-שתיים על כל צד.
  • בהגשה מפזרים מעט מלח ים גס על כל פרוסת שייטל.

טיפים ושדרוגים:

  • אפשר להחליף את נתחי הבקר בעוף או פילה דג

לתגובה