שייטל מוקפץ בגוון אסיאתי

שייטל מוקפץ בגוון אסיאתי

נשארו לי כמה נתחי ראמפ מיושן, וחתיכת שייטל חמודה שהתיישנה אצלי שלושה שבועות, אז הנה מתכון חביב למי שתהה מה לעשות איתן.

מצרכים:

  • ½ קילוגרם שייטל מיושן היטב
  • 2-1 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק ללא גרעינים
  • 5-4 סנטימטרים שורש ג’ינג’ר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 3-2 כוכבי אניס
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 3 שיני שום חופן עלי נענע קצוצים דק
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • חצי עד שלושת-רבעי כוס שמן זית
  • מלח ים גס

הכנה:

  • מנקים את השייטל היטב ופורסים לפרוסות דקות.
  • כותשים יחד את הפלפל הירוק החריף עם הג’ינג’ר, השום, כוכבי האניס, זרעי הכוסברה, עלי הנענע וגרירת הלימון.
  • מערבבים את המשחה שנוצרה עם שמן הזית, ומשרים את פרוסות השייטל במרינדה למשך שש שעות לערך.
  • מחממים מחבת ברזל עד שהיא מתלהטת.
  • מוציאים את פרוסות השייטל מהמרינדה וצורבים על המחבת הלוהטת דקה-שתיים על כל צד.
  • בהגשה מפזרים מעט מלח ים גס על כל פרוסת שייטל.

טיפים ושדרוגים:

  • אפשר להחליף את נתחי הבקר בעוף או פילה דג

לתגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד