השבוע התחשק לי מג’דרה זריזה וספונטנית.
התחלתי בשלושה ימי הנבטה של כוס עדשים שחורות. יום אחד השריה במים, ואז עוד יומיים הנבטה בצנצנת הפוכה לחה.
טיגנתי שלושה בצלים בשומן בקר מזוקק (אפשר שומן כבש, אווז, או שמן זית), היטב, עד שהפכו מקורמלים (להיזהר לא לשרוף אותם!)
הוספתי שיני שום קצוצות, וטיגנתי אותן קלות.
לבצל נוספו שתי כוסות אורז והעדשים, תובל במלח, פלפל וכפית שלמה כמון, ואז הוספתי ארבע כוסות מים רותחים.
כיסיתי את הסיר, ובישלתי עשרים דקות על חום נמוך.
בשלב הזה המג’דרה מוכנה. ניתן ורצוי להוסיף לה עוד לפחות שעתיים בישול בחום נמוך, אבל אני לקחתי את זה טיפה קדימה, וויקמתי אותה והכנסתי לסו ויד ל24 שעות על 96°. היא יצאה שחומה, ריחנית, ובטעם של חמין.
מומלץ בחום
מצרכים:
- כוס עדשים שעברו הנבטה של 2-3 ימים
- 3 בצלים
- שומן בקר מזוקק (או שמן זית)
- כמה שיני שום קצוצות
- שתי כוסות אורז לבן
- מלח, פלפל שחור, כמון
הכנה:
- מנביטים את העדשים.
- מטגנים את הבצל והשום בסיר.
- מוסיפים את העדשים אורז ו4 כוסות מים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
- מכניסים הכל לשקית ואקום ומכניסים לנצח לסו-ויד (24 שעות על 96 מעלות)
טיפים ושדרוגים:
- אפשר להחליף את העדשים בסוג אחר של עדשים או בקטניות קטנות אחרות כמו אזוקי או מאש.
- אפשר לשנות את יחס הקטניות/אורז
- וכמובן אפשר להוסיף עוד ירקות