ירקות כבושים קלאסיים

ירקות כבושים קלאסיים

הדבר שהכי חסר לי כשאני מכין שווארמה ביתית על המחבת זה החמוצים והסלטים ליד. ובכלל, קראנצ’יות היא תכונה שדי חסרה בתזונה הפליאוליתית. אז כל מי שמחפש משהו לכרסם ולנשנש בערב, סתם ככה או לצד כוסית ערק קפואה – זה הפתרון הצמחוני שלי. וחוץ מזה, מדובר במאכל שמלא בחיידקים ידידותיים וחיוניים למעי. פי אלף (פי מיליון?) יותר חזק מכמוסות של פרוביוטיקה

מצרכים:

  • חצי כרוב 
  • 3 קולורבי 
  • כרובית קטנה או חצי כרובית 
  • 6 גזרים 
  • פלפל חריף 
  • כמה גבעולי סלרי אמריקאי 
  • עלי דפנה 
  • פלפל שחור שלם
  • מלח 
  • מאזני משקל למטבח 
  • קדירת כבישה גדולה

הכנה:

  • את הכרובית מפרקים לפרחים ואת כל שאר הירקות חותכים לפרוסות. אני השתמשתי במאסטר סלייסר לגזר והקולורבי בשביל לקבל מראה יפה יותר – ילדים אוהבים יותר חיתוכים כאלה. 
  • את כל הירקות מערבבים בקערה גדולה ושוקלים. 
  • מכניסים את הירקות לתוך קדירת הכבישה ומוסיפים מלח בכמות של 15 גרם מלח על כל קילו ירק (לכן שקלנו את הירקות). רצוי לדייק או לשים מעט יותר. 
  • מוסיפים מים עד לכיסוי של הירקות ביחד עם התבלינים ומלח בכמות של 15 גרם מלח לכל ליטר מים (זה אומר שצריך גם את המים למדוד).
  • מניחים את המשקולות של הקדירה על הירקות, מוודאים שהמים מגיעים מעל גובה המשקולות (רצוי לדחוס קצת את הירקות פנימה) וסוגרים עם המכסה. 
  • מוסיפים מים במגרעת של הקדירה ומחכים 3-4 שבועות שבמהלכם צריך לבדוק מדי כמה ימים שהמים שבמגרעת לא התאדו ובמידת הצורך להוסיף מים. 
  • אין לפתוח את הקדירה במהלך זמן זה! לאחר שהחודש עבר, רצוי להעביר את הירקות לצנצנות ולשמור למקרר. מחזיק כחצי שנה.

טיפים ושדרוגים:

  • שחקו עם מידת החריפות והתבלינים שבכבישה, רק אל תפספסו עם כמות המלח. 
  • הדבר החשוב ביותר הוא להכין מיד עוד מחזור, כדי שיהיה לכם גם לחודש הבא…

לתגובה