Print
דג לברק מאודה בעלה בננה
"רמי, אי אפשר כל שבוע דגים בגריל, תגוון". ככה אשתי ענתה לי כשאמרתי לה "אני בדרך לסופר לקנות דגים".קניתי חמישה לברקים יפים (ההורים קפצו לאכו… אה, לבקר).
ציוד נדרש
- גריל (רצוי גז) או תנור
רכיבים
מהחי
- 5 יחידה לברק שלמים
מהצומח
- 2 יחידה בצל שאלוט
- 1 חתיכה ג'ינג'ר טרי
- 1 ראש שום
אחר
- 5 יחידה עלי בננה
- ¼ כוס קוקנט אמינו תחליף פליאו לרוטב סויה
- 4 כף רוטב דגים
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף יוזו
- 2 יחידות ליים סחוט למיץ
הכנה
- קודם כל צריך עלי בננה, אז אם יש לשכנים כמו אצלי זה פשוט. צריך עלה יפה לכל דג
- העלים מאוד פריכים, לכן צריך לרכך אותם טיפה.שיטה אחת היא לחמם אותם מעל אש/גריל במהירות כדי שיהיה טיפה "מושי" ויתגלגלו בקלות.השיטה שאני השתמשתי בה היא לדפוק על העורק המרכזי עם פטיש שניצלים עד שהוא מתרכך, ואז העלה מתקפל בקלות.
- בינתיים מכינים את המרינדה – כותשים את השום והג'ינג'ר ומבלנדרים את שאר החומרים פנימה.
- הסרתי את הראש והזנב כדי לחסוך מקום בעטיפה (הלכו להקפאה לקראת מרק דגים קייצי).
- חרצתי את הדג, ומרחתי עליו את המרינדה.
- כל עלה נקשר בחוט שפגט, ועלה על גריל בחום מינימלי (גם כי הנפוליאון שלי חיה רעה בחום גבוה, וגם כדי שהעלה לא יתייבש ויתפורר) לכחצי שעה עם מכסה סגור, כשבאמצע הפכתי את הדגים.
- הדגים יצאו רכים, מאודים ועם ארומה לימונית משגעת.
טיפים והערות
למתכון הזה מתאימים דגים בשרניים כמו לברק, ברמונדי או מוסר. אם אין לכם עלי בננה וגריל גז, אתם יכולים להכין את הדגים עטופים בשיטה אחרת כמו נייר אלומיניום בתנור. (או שפשוט תשתלו בננה ותקנו גריל גז)
תודה על המתכון. אני מניחה שבהעדר עלי בננה אפשר לאלתר עם עלים גדולים אחרים למאכל כמו מנגולד.
פחות. במתכון הזה הבננה היא לא למאכל אלא כדרך לאדות את הדג. אז נייר כסף (על הגריל) או שקית קוקי בתנור יתנו את האפקט הכי קרוב.