ביף ג’רקי (בשר מיובש)

Print

ביף ג’רקי (בשר מיובש)

יום חופש!!!! סוף סוף יום חופש!!!!
אז מה עושים ביום חופש? מבשלים כמובן….
היום התמקדתי בג'רקי (בשר מיובש). ג'רקי זה תהליךייבוש ושימור עתיק לבשר, שבו מתבלים היטב את הבשר, ומייבשים אותו היטב בחום נמוך לזמן רב, לרוב בשילוב עישון. יש המון המון מתכונים ותיבולים, החל ממרינדות וכלה בתיבול יבש. אני עשיתי בתיבול יבש של טוסקנה, אבל הכל הולך.
באיזה בשר משתמשים? בעיקרון בכל נתח דל בשומן(שומן מפריע לתהליך השימור) ודל בגידים (כי הם לא מתרככים בתהליך). הנתח המועדף עלי הוא הוואסיו או הפלאנק, אבל גם כף, צ'אך, וויסבראטן, שייטל ואפילו מכסה אנטריקוט יעבדו נהדר.
פתחתי את הבוקר בכוס קפה שחור, ואז התחלתי במסיבה.
מטבח American
מילת מפתח בישול ארוך, בשר מיוש, טיולים, עוף בתנור
מתכון של רמי ויסמן

ציוד נדרש

  • תנור

רכיבים

בשרים

  • 4 ק"ג נתח ואסיו משוייש ויפה, ללא השומן והגידים החיצוניים

תבלינים

  • טוסקנה
  • מלח

הכנה

  • את הבשר אני פורס לרצועות ארוכות ודי דקות, פורסים נגד כיוון הסיבים.
  • מתבל, ומשאיר טיפה לספיגת טעמים. היום תיבלתי בתערובת "טוסקנה" שנתתי לה טחינה נוספת במטחנת תבלינים וערבבתי עם מעט מלח.
  • לוקחים את הרשת של התנור, עוטפים בנייר כסף (לא הכרחי, חוסך המון זמן בניקיונות אח"כ). מסדרים את רצועות הבשר עלהר שת, ומכניסים לתנור על המינימום שלו (סביבות ה70-80 מעלות, אני עושה בטורבו), בערך ל4 שעות.
  • הבשר צריך להיות יבש אבל עדיין מעט רך וגמיש.

טיפים והערות

חשוב!
בזמן הייבוש צריך להשאיר את דלת התנור פתוחה טיפה כדי שהלחות תצא מהתנור.
את הג’רקי שומרים במקרר בשקית ניילון או צנצנת סגורה היטב למניעת כניסת לחות.
באיזה בשר משתמשים? בעיקרון בכל נתח דל בשומן (שומן מפריע לתהליך השימור) ודל בגידים (כי הם לא מתרככים בתהליך). הנתח המועדף עלי הוא הוואסיו או הפלאנק, אבל גם כף, צ’אך, וויסבראטן, שייטל ואפילו מכסה אנטריקוט יעבדו נהדר.

לתגובה