הידעתם? טעם המנה עומד ביחס הפוך לאיך שהיא מצטלמת…
זה נכון בחלק גדול מהאוכל הטעים.
מצרכים:
- חתיכת ג’ינג’ר
- חצי ראש שום טרי
- בצל סגול קטן
- תפוח אדמה גדול
- כמה גבעולי בצל ירוק
- 2 כופת קוקונט אמינו
- כף מירין
- מיץ מחצי לימון
- כף מיסו (אופציונלי)
- 1 ק”ג פרגית
- כמה בטטות פרוסות לסירות.
הכנה:
- טוחנים את הירקות יחד במעבד מזון עד שמתקבלת משחה.
- מוסיפים את הפרגית וממשיכים לקצוץ עד לקבלת מרקם רצוי.
- מתקנים תיבול ומכדררים לכדורים
- מערבבים את הנוזלים יחד לצורך קבלת רוטב/מרינדה.
- טובלים את הקציצות במרינדה, מסדרים בתנור בין פלחי הבטטה.
- אופים כחצי שעה בתנור על חום גבוה.
טיפים ושדרוגים:
- אם אתם אוהבים חריף, זה יכול להשתלב נפלא. וגם ככה הילדים לא יגנבו לכם הכל…
- אפשר לוותר על המיסו אם יש לכם רגישות לסויה, אם כי מדובר במוצר מותסס בשימוש ברמת התבלין. אז יכול להיות בסדר לרוב האנשים.