קציצות פרגית אסיאתיות

הידעתם? טעם המנה עומד ביחס הפוך לאיך שהיא מצטלמת…
זה נכון בחלק גדול מהאוכל הטעים.

מצרכים:

  • חתיכת ג’ינג’ר
  • חצי ראש שום טרי
  • בצל סגול קטן
  • תפוח אדמה גדול
  • כמה גבעולי בצל ירוק
  • 2 כופת קוקונט אמינו
  • כף מירין
  • מיץ מחצי לימון
  • כף מיסו (אופציונלי)
  • 1 ק”ג פרגית
  • כמה בטטות פרוסות לסירות.

הכנה:

  • טוחנים את הירקות יחד במעבד מזון עד שמתקבלת משחה.
  • מוסיפים את הפרגית וממשיכים לקצוץ עד לקבלת מרקם רצוי.
  • מתקנים תיבול ומכדררים לכדורים
  • מערבבים את הנוזלים יחד לצורך קבלת רוטב/מרינדה.
  • טובלים את הקציצות במרינדה, מסדרים בתנור בין פלחי הבטטה.
  • אופים כחצי שעה בתנור על חום גבוה.

טיפים ושדרוגים:

  • אם אתם אוהבים חריף, זה יכול להשתלב נפלא. וגם ככה הילדים לא יגנבו לכם הכל…
  • אפשר לוותר על המיסו אם יש לכם רגישות לסויה, אם כי מדובר במוצר מותסס בשימוש ברמת התבלין. אז יכול להיות בסדר לרוב האנשים.

לתגובה