‘בורקס’ כבד בקר מדפי אורז

אל המתכון הזה הגעתי בספונטניות, כשרציתי להכין כבד מוקפץ אבל חתכתי את הכבד כאשר הוא טרי (במקום לחתוך אותו קפוא או אפוי). החתיכות היו גדולות מדי למוקפץ ולאחר הקפצה התקבל מרקם צמיגי די, אז קצצתי שוב במעבד מזון וניסיתי מאפה. יצא מוצלח מעל ומעבר לציפיות שלי. טעם עדין של כבד ומרקם מושלם של בורקס בשר.

כמובן שאם זה לא היה מצליח, לא הייתם שומעים על הניסיון הזה לעולם…

Print

‘בורקס’ כבד בקר מדפי אורז

מנה פשטידה
מטבח בינלאומי
מילת מפתח אוטואימוני, איברים פנימיים, בורקס, מאפה
מתכון של איתן בן מיור

ציוד נדרש

  • מחבת
  • מעבד מזון
  • תנור

רכיבים

בשרים

  • 0.5 ק"ג כבד בקר קצוץ גס
  • שומן בקר אפשר להחליף בשמן זית

מהצומח

  • 2 בצלים בינוניים קצוץ גס
  • 1 ראש שום קלוף
  • 1 שורש סלרי קלוף וקצוץ גס

אחר

  • 3 דפי אורז
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית זרעי כוסברה

הכנה

  • קוצצים את הירקות. קוצצים גם את הכבד, לא נורא אם החתיכות יוצאות קצת גדולות, הכל יעבור קיצוץ נוסף לאחר מכן.
  • מחממים שומן/שמן במחבת ומקפיצים את הירקות עד שמתרככים תוך כדי ערבוב (אם אין לכם סבלנות, אפשר לבשל את הירקות מראש או לאדות במיקרוגל ואז רק להקפיץ דקה)
  • מוסיפים את חתיכות הכבד וממשיכים לערבב במשך כמה דקות נוספות.
  • מוסיפים את התבלינים
  • מעבירים למעבד מזון את כל החומרים יחד וקוצצים עד לגודל קטן
  • משמנים נייר אפייה היטב (שלא יידבק)
  • משרים 3 דפי אורז למשך כמה שניות במים פושרים ומסדרים אותם על נייר האפייה בצורה חופפת, מוזגים את תערובת הכבד והירקות במרכז בצורת פס ומקפלים את דפי האורז.
  • משמנים מעט את דפי האורז גם מהצד העליון ואופים בתנור על חום גבוה (250°) כ10-15 דקות, עד שמתקבל צבע יפה.

טיפים והערות

אפשר להשתמש בירקות אחרים, אבל חשוב מאוד שיהיו הרבה ירקות בתערובת, כדי שהכבד לא יתייבש ויהיה דחוס.
אפשר להכין גם בצורה לא פליאוליתית (עם בצק), או עם קרפים מבוססי עמילנים שונים. וכמובן שאפשר גם להשתמש במלית גם בפשטידות, כמו למשל במתכון הפשטידה הזה

לתגובה