בולונז לא חייב להיות סתם רוטב של בשר טחון ועגבניות שילדים שמים על ספגטי. בולונז יכול להיות מעדן גורמה אמיתי. הנה סתם בולונז שהכנתי ממה שמצאתי במקרר.
כעיקרון, אפשר לזרום לכל מיני כיוונים עם הבולונז, אבל יצא כל כך טעים שאכלתי הכל עם רצועות בטטה ובצל.
מצרכים:
- 2-3 בצלים
- שני גזרים שטופים עם הקליפה
- שני ראשי שום קלופים וטחונים
- 400 גר' בייקון/חזה אווז מעושן טחון
- 1.5 קילו בשר טחון שמן קופסא רסק עגבניות. או קופסא עגבניות מרוסקות/ חצי קילו עגבניות טריות קלופות קצוצות
- צרור עלי טימין+אורגנו טרי מהגינה
- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
- ציר בקר/ירקות/מים
הכנה:
- את כל הירקות טחנתי במטחנת הבשר לחיסכון בזמן ובגלל שהיא כבר היתה מלוכלכת. ניתן גם לקצוץ במעבד מזון
- מטגנים את הירקות בשומן, שמן זית.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים תוך כדי ערבוב נמרץ עד לפירוק כל הגושים.
- מוסיפים את נוזלי הבישול, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
טיפים ושדרוגים:
- אפשר להחליף חלק מהבשר הטחון בכבד בקר או לב טחון.
- אפשר להחליף או לגוון בירקות הבישול. כל ירק קצוץ יתאים.