לחם טחינה של אסנת

לחם טחינה של אסנת

לחמים פליאוליטיים אינם מומלצים לאנשים אשר עושים את צעדיהם הראשונים בפליאו, מאחר וגם להם יש את הבעיות שלהם (הרבה אומגה 6 ואנטי נוטריאנטים שונים) ובכל מקרה חשוב לבצע את המעבר בראש לאכילת מזון אמיתי ולא רק להחליף מוצר אחד במוצר אחר.
אבל לוותיקים בפליאו שרוצים לגוון את התזונה שלהם מעט, זה משהו שאפשר לנסות מדי פעם.

מצרכים:

  • 10 כפות טחינה ארז
  • 5 ביצים 
  • כפית וחצי אבקת סודה לשתייה 
  • 50 גרם קמח שקדים 
  • 2 כפות סילאן ללא סוכר

הכנה:

  • לחמם תנור ל180 מעלות מראש 
  • ערבבו את כל החומרים היטב בכף, תשפכו לתבנית סיליקון בצורת אינגליש קייק ולתנור. 
  • עשרים דקות בפנים ולהוציא. 
  • הלחם אמור לתפוח מעט, לקבל צבע יפה וקיסם צריך לצאת יבש. 
  • חכו עד שמתקרר לגמרי (רצוי על רשת) ורק אז תוציאו מהתבנית.

טיפים ושדרוגים:

  • תשתמשו אך ורק בתבנית סיליקון, לכל דבר אחר זה יידבק ולא חשוב כמה תשמנו או תקמחו את התבנית. 
  • אפשר לקשט עם שומשום או זרעים שונים על הלחם כמו קימל (או להכניס לתוך הבלילה) 
  • תנסו להשתמש בטחינה מונבטת ותדווחו אם זה עבד לכם. 
  • תודה לאוסנת אלדבח על המתכון

לתגובה