אצבעות שניצל אפויות שילדים ומבוגרים אוהבים

אצבעות שניצל אפויות שילדים ומבוגרים אוהבים

שניצלונים הם אוכל שילדים אוהבים במיוחד (וגם מבוגרים). אבל כשמגיעים להכנה בריאה של שניצלים תמיד הייתה לי בעיה. כבר החלפנו את השמן קנולה בשומן בריא יותר ואת פירורי הלחם בקמח אגוזים/שקדים אבל פעולת הטיגון במחבת עדיין הורסת את האגוזים והמוצר שמתקבל הוא עדיין לא שיא הבריאות.
אבל אתמול מצאתי את עצמי עם חבילה של חזה עוף שההורים שלי קנו ולא השתמשו בו וכששאלתי את הילדים מה להכין הם ביקשו שניצל. גם לא מצאתי את קמח השקדים שבו אני משתמש בדרך כלל בתערובת התיבול שלי, והאמת היא שכבר היה ערב וקר ולא ממש התחשק לי לצאת לטגן על כירת הגז בחוץ. בקיצור, תירוצים. אז למרות ששניצלים בתנור זכורים אצלי כמשהו נורא יבש ועצוב. אילתרתי עם מה שהיה לי בבית ובלי הרבה זמן עד שעת הארוחה… יצא מעולה.

*וסליחה ממי שקיווה שהמתכון יהיה נטול קוקוס. שבבי הקוקוס נותנים את הקראנצ’יות. אבל הטעם שלהם לא דומיננטי בשל התיבול החזק. גם אצלי בבית לא יש כאלו שלא אוהבים טעם קוקוס ואף אחד לא התלונן.

מצרכים:

  • 600 גרם חזה עוף
  • ביצה אחת
  • כפית חרדל
  • מעט שמנת מתוקה (אופיונלי)
  • כוס שבבי קוקוס
  • כוס קמח שקדים/אגוזים
  • חצי כוס שומשום
  • כף גדושה שום גבישי
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • שומן בקר מזוקק/גהי/שמן קוקס

הכנה:

  • חותכים את החזה עוף לרצועות ברוחב של חצי ס”מ בניצב לסיבים. אם משתמשים בחזה עוף פרוס דק לשניצלים, תחתכו לרצועות ברוחב ס”מ, אם כי חבל על הכסף שלכם במתכון הספציפי הזה. 
  • טורפים את הביצה עם החרדל והשמנת המתוקה, ומערבבים את רצועות החזה עוף בבלילה ומשאירים למשך חצי שעה לפחות שייספגו הטעמים. 
  • מערבבים בקערה גדולה את שבבי הקוקוס, קמח השקדים/אגוזים, השומשום והתבלינים היבשים. טועמים ומתקנים תיבול. 
  • טובלים את רצועות השניצל בתערובת הציפוי ומסדרים בתבנית גדולה עם רווחים בין החתיכות.
  • לשים נייר אפייה, משטח סיליקון רב פעמי שאפשר לקנות בזול בעלי אקספרס. 
  • כאשר התבנית מלאה מפזרים שומן על הכל (לא להגזים). אני השתמשתי בשומן בקר שהיה במקרר כך שגירדתי אותו בכפית ופיזרתי באחידות. 
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על חום מקסימלי עד שהשניצלונים מזהיבים אבל לפני שהם מתייבשים (כ15-20 דקות) ואוכלים חם מהתנור.

טיפים ושדרוגים:

  • אפשר להוסיף תבלינים רטובים לבלילת הביצה – שום כתוש, מחית קארי, רוטב ברביקיו ביתי או כל דבר אחר שאתם חושבים עליו. 
  • ישנם כופרים שגם שמים קצת רוטב סויה או טריאקי 😉 
  • תבלינים יבשים ניתן להוסיף לתערובת הציפוי – כורכום, פלפל צ’ילי גרוס, כמון או כל מה שעולה לכם בראש. 
  • ניתן לחתוך את רצועות השניצל ולהשרות בבלילה כמה שעות קודם ואפילו יום קודם ולשמור במקרר. 
  • המתכון אמור להצליח גם עם רצועות של בקר. רק תקפידו לחתוך בניצב לסיבים ולא לייבש את הבשר. 
  • אצל רמי בחנות יש תערובת לשניצל מוכנה ומתובלת. שווה שיהיה לכם בבית.

לתגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד