Print
נקניקיות עוף שילדים אוהבים (עם רכיב סודי!)
נקניקיות עוף שילדים אוהבים? פליאו? עוף? ילדים? אוהבים? מרכיב סודי? כן להכל!*הבהרה* המרכיב הסודי אינו ילדים
ציוד נדרש
- מטחנת בשר
- מכונת נקניקיות
- סו-ויד
רכיבים
בשרים
- ציר עוף מסונן ומוקפא לקוביות קרח מוקפא לקוביות קרח
- 3 כרעיים מפורקות מהעצמות בערך קילו בשר נטו
ירקות
- 1 סלק בינוני קלוף, חלוט ומצונן מבעוד מועד
אחר
- 2 כפיות מלח דק
- ½ כפית פלפל לבן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת בצל
- 1 כפית חרדל
- 1 כפית אבקת חלב (התמ"ל של הילד)!
הכנה
שלב ראשוני (רצוי לבצע יום קודם)
- התחלתי את התהליך מציר עצמות עוף ממש בסיסי (עצמות שבורות, מים, סיר, 4 שעות ברתיחה עדינה עם מכסה). סינון, קירור והקפאתי בקוביות קרח.
- אח"כ בישלתי כמה סלקים במים כשעה. קילוף, פריסה וקירור. אחד הלך לנקניקיות, והאחרים הלכו לצבוע את הפיפי של הילדון באדום כדי שאקבל הודעה לחוצה מהגננת באמצע היום (אופציונלי)
- היום החל השלב השני. בסופר נקנו שלוש כרעיים עוף טריות ויפות מלאות בשומן חיצוני. שקלו כ1.5 קילו. פירקתי אותן מן העצמות (שהלכו להקפאה עד הציר הבא), וטחנתי במטחנת בשר את כל הבשר, העור והשומן שהצלחתי לגרד מהעצם בסביבות הקילו.לאחר הטחינה העוף הטחון נכנס למקפיא לחצי שעה.
- לאחר מכן, העברתי את העוף הטחון למג'ימיקס. נוסף לו הסלק הפרוס הקר, הציר עוף בקוביות שבורות בפטיש, וכל התבלינים (כולל המרכיב הסודי).כל זה נטחן היטב במעבד מזון, בהתחלה בפולסים ואז במהירות מקסימלית רק שהכל התערבב ונטחן היטב והתקבלה אימולסיה (מסה מחוברת היטב, טיפה גמישה ודביקה).המסה חזרה למקפיא עד שהרכבתי את מכשיר הניקנוק.
- את המסה הזרקתי לשרוול קולגן,
- וויקמתי והכנסתי לסו ויד לשעה על 70°.לאחר הסו ויד, אמבט מי קרח קצר ולמקרר לקירור יסודי והתייצבות.
- יצא חלק, מתקתק (מהסלק) וטעים בטירוף. הילדים (ואני) חיסלנו אותן בדקות.
- כפי שראיתם במתכון יש מוטיב חוזר, קור. המסה חייבת להיות קרה כל הזמן. אם החלבון מתחמם הוא עובר דנטורציה ומוביל למרקם "חולי" ומבאס.במסות הבאות אני כבר אשחק עם טעמים שונים ותוספות, אבל זה הבסיס לנקניקיית "ילדים" פשוטה, טעימה וללא תוספים.