פאי פטריות פליאו

כבר מזמן רציתי להעלות את המתכון הזה לאתר, אחרי שנים שאני מספר עליו רק למטופלים שלי… 
מדובר בעצם בשידרוג אישי שלי למתכון הפשטידה שכאן באתר ובו פרוסות תפוחי אדמה מהווים את הקלתית המתכון הזה יכול להיות להיות חלבי, בשרי, פרווה, או להכיל גם בשר וגם מוצרי חלב.
כמו כן הוא יכול להיות עשיר בעמילנים או דל מאוד בעמילנים. ראו את הווריאציות בסוף המתכון. כאן השתמשתי בתפוחי אדמה ובטטות שבושלו עם בשר במתכון האסאדו הקלאסי, וקיבלו טעמים עמוקים. זה לא חובה, אבל מוסיף המון עומק לפאי. למעשה השתמשתי בירקות מלפני כמה ימים לאחר שלכולם כבר נמאס מהם. מה שנקרא מיחזור.

מצרכים:

  • 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ומבושלים
  • 1 בטטה גדולה קלופה ומבושלת
  • רבע כרובית מבושלת
  • 100 גרם חמאה
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס יוגורט (לא חובה, אפשר להחליף בביצה נוספת)
  • 1 בצל גדול
  • 1 סלסילת פטריות
  • 50 גרם גבינה בולגרית 24%
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הכנה:

  • את הירקות מועכים ביחד, מוסיפים חצי מכמות החמאה ולאחר מכן שתיים מהביצים עד לקבלת בצק מוצק, מתבלים במלח ופלפל. אם הבצק/פירה יבש מדי אפשר להוסיף מעט מים או ציר.
  • מסדרים בתבנית את העיסה כך שתכסה את תחתית התבנית ואת הדפנות עד לאמצע הגובה של התבנית (כ4-5 ס"מ), ומכניסים לתנור על טמפ' של 180 מעלות למשך 10-15 דקות, עד שהפירה מתמצק למרקם של בצק ומקבל מעט צבע. מוציאים אבל משאירים את התנור פועל. אם הפירה שלכם היה נוזלי מדי, ייתכן ששלב זה ייקח זמן ארוך יותר. אם ה"בצק" עולה במרכז התבנית, אפשר לדקור אותו בקיסם או לחילופין להניח חפץ כלשהו בעודו בתנור (קטרה קטנה או סיר קטן יעשו את העבודה)
  • בינתיים, קוצצים את הפטריות והבצל ומטגנים אותם בשאר החמאה עד להזהבה של הבצל. ולאחר מכן מסדרים את התערובת בתוך הפשטידה.
  • מערבבים שתי ביצים ביחד עם יוגורט ומתבלים בעדינות במלח ופלפל ושופכים לפשטידה. התערובת אמורה לכסות את הירקות. במידה וצריך, אפשר להוסיף עוד ביצים ויוגורט.
  • מפזרים מעל גבינה ופרוסות דקות של פטריות כדי שתזכרו מה בפשטידה (כי הרי תכינו עוד חמש פשטידות שונות תכף)
  • מכסים בנייר כסף ואופים בתנור למשך 25-30 דקות (180 מעלות), מורידים את הכיסוי ואופים בחום עליון בלבד למשך כמה דקות נוספות עד לקבלת צבע יפה.

טיפים ושדרוגים:

  • את החלק של הבצק/פירה אפשר לעשות ממגוון רחב של ירקות שונים (או משילובים שלהם). למשל אפונה, סלק, כרובית, שורש סלרי, ברוקולי, קולורבי ושום.
  • את מילוי הפשטידה אפשר לעשות ממגוון רחב של ירקות. כמו תרד, מנגולד, סלרי, שעועית ירוקה, גזר וכו'.
  • את היוגורט אפשר להחליף בשמנת חמוצה, גבינת שמנת או למי שנמע ממוצרי חלב אפשר להחליף בטונה או פשוט יותר ביצים.
  • כמו כן אפשר להכין פשטידה בלי ביצים אלא עם ראגו (תבשיל בקר טחון וירקות קצוצים) בתוספת של ג'לטין
  • אפשר להכין גם את הפירה/בצק בלי ביצים אולם אז הוא יהיה פחות מוצק. שווה לנסות אולי עם ג'לטין או ציר סמיך, את האופציה הזו עוד לא ניסיתי בעצמי.

לתגובה