גולש הוא אחד המאכלים הכי פשוטים וטעימים שקיימים. מדובר במאכל שלוקח דקות ספורות להכין אותו והוא יכול לספק אוכל לשבוע שלם, כאשר הכל תלוי בגודל הסיר שיש לכם בבית.
בגדול מדובר בנתחי בשר חתוכים לקוביות גדולות בשילוב של ירקות שורש ובתיבול על בסיס פפריקה ופלפלים. הנה מתכון בסיסי שניתן לעשות לו וריאציות רבות.
מצרכים:
- 1.5 ק"ג של בשר שומני וג'לטיני חתוך לקוביות גדולות. צלעות, אוסובוקו, בשר ראש, שפיץ ברוסט ועוד.
- 6 תפוחי אדמה
- 3 גזרים קלופים
- 2 בצלים בינוניים
- פלפל גמבה
- שורש פטרוזיליה
- שורש סלרי
- צרור עלי סלרי
- תבלינים – עלי דפנה, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פפריקה מעושנת, כמון, זרעי כוסברה, פלפל שחור, מלח
הכנה:
- בסיר גדול סוגרים את הבשר על אש גבוהה. אם הבשר שומני אין צורך להשתמש בשומן, במידה ומשתמשים בנתחים רזים יותר, כדאי להוסיף כף שומן בקר מזוקק.
- מערבבים מדי פעם עד שהבשר נסגר מכל הכיוונים ומוציאים אותו לקערה.
- בינתיים את כל השורשים קולפים וחותכים לחתיכות גדולות.
- את הבצל ושורש הפטרוזיליה והסלרי מטגנים במחבת למשך כמה דקות עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את הגמבה החתוכה ומטגנים למשך דקה נוספת.
- מחזירים את הבשר לסיר.
- בכוס גדולה מערבבים כף גדושה של פפריקה מתוקה, כף פפריקה מעושנת, כפית פפריקה חריפה, כפית כמון, 3 עלי דפנה, כפית זרעי כוסברה. מלח ופלפל לפי העין. מערבבים עם מים רותחים ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי של הבשר או מעט פחות. מבשלים עם מכסה סגור למשך שעה עד שעתיים.
- מוסיפים את התפוחי אדמה והגזרים ועשבי התיבול, מבשלים חצי שעה עם מכסה סגור. טועמים ומתקנים תיבול, מבשלים עוד קצת עד שתפוחי האדמה רכים במידה מספקת.
טיפים ושדרוגים:
- אם יש יותר מדי נוזלים בגולש, ניתן לבשל בלי מכסה כדי לאדות נוזלים.
- אם רוצים מרקם יותר סמיך ניתן להוציא בסוף חלק מהנוזלים לערבב עם קמח תפוחי אדמה עד שהוא מתמוסס לגמרי ולהחזיר לסיר.
- את התפוחי אדמה ניתן להחליף בקולורבי ולפת כדי לקבל מנה דלה בפחממות עבור סכרתיים.
- גולש טעים הרבה יותר יום למחרת…