ציר דגים

ציר דגים

ג’לטין וציר עצמות הם מזונות מאוד בריאים שרצוי לכולם שיכניסו אותם לתזונה שלהם באופן קבוע. ציר דגים הוא מקור נפלא לסידן מאחר ועצמות דגים מתפרקות בבישול והוא מתאים לבסיס לבישול אסיאתי, וחשוב במיוחד למי שצמחוני או ממעט בבשר בקר מכל סיבה שהיא.

מצרכים:

  • עצמות דגים, זנבות, ראשי דגים (את כולם ניתן לקבל בחינם או במחיר סמלי בכל מקום בו מוכרים דגים)
  • תבלינים ממשפחת האניס (זרעי אניס, כוכבי אניס, מוסקט, ענפי ליקוריץ, זרעי כוסברה, שומר)
  • מלח ופלפל
  • כוסית ערק (אופציונלי, כל האלכוהול מתנדף)

הכנה:

  • מכניסים את כל הרכיבים לסיר גדול (לפחות 8 ליטר), מכסים במים עד למילוי הסיר, מרתיחים.
  • מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה על אש נמוכה בבעבוע עדין.
  • כל כמה זמן מסירים את הקצף שמצטבר על הנוזל.
  • מסננים משאריות שלא נטחנו, מחלקים את הציר למנות, ומקפיאים
  • שעה עד שעתיים יספיקו כדי לפרק את העצמות לחלוטין, אין שום סיבה לבשל זמן ארוך יותר.

טיפים ושדרוגים:

  • לאחר הבישול, אפשר לטחון את המרק בבלנדר או מעבד מזון. העצמות יתפוררו לגמרי או כמעט לגמרי. אולי תצטרכו רק להוציא את ראשי הדגים לפני הטחינה. 
  • התבלינים האניסיים עוזרים לעדן את הטעם והריח החזקים של הדגים שלאנשים רבים קשה איתם.

לתגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד