המנה הקלאסית של קורנביף מחזה בקר מצריכה בריין (השריה במי מלח), כבישה יבשה במלח, ואז עישון/צליה. זה תהליך ארוך, מסובך ובד”כ צריכים הרבה כשלונות עד שמצליחים לדייק איתו. לכן אני אתן מתכון יותר פשוט שתמיד מצליח, לקורנביף מבושל.
מצרכים:
נתח חזה בקר במשקל של כ2 ק”ג
2-3 עלי דפנה
כמה גרגרים של פלפל אנגלי
4 ענפי רוזמרין טריים
ממרח חרדל חלק
3 שיני שום
מלח
פלפל שחור
הכנה:
מכניסים את הנתח לסיר ביחד עם עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, 2 ענפי רוזמרין וחופן מלח גס.
מכסים במים וסוגרים עם מכסה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד כשעתיים.
לאחר שעתיים מוציאים מהסיר, מעבירים לתבנית עם רשת, מורחים בתערובת של חרדל, שום כתוש, מלח ופלפל גס, ושני ענפי רוזמרין חדשים.
מכניסים לתנור שחיממתם מראש לחום בינוני (180 מעלות) למשך כ 20-30 דקות.
מקררים, פורסים דק והרי לנו קורנדביף.
הדרך הזו מתאימה להכנת נקניק קר שפרוס מאוד דק.
טיפים ושדרוגים:
אפשר להחליף חלק ממי הבישול ביין או סיידר
מי שאוהב בשר יותר רך ומתפרק, שיבשל בסיר ארבע שעות.