המנה הקלאסית של קורנביף מחזה בקר מצריכה בריין (השריה במי מלח), כבישה יבשה במלח, ואז עישון/צליה. זה תהליך ארוך, מסובך ובד"כ צריכים הרבה כשלונות עד שמצליחים לדייק איתו. לכן אני אתן מתכון יותר פשוט שתמיד מצליח, לקורנביף מבושל.
מצרכים:
- נתח חזה בקר במשקל של כ2 ק"ג
- 2-3 עלי דפנה
- כמה גרגרים של פלפל אנגלי
- 4 ענפי רוזמרין טריים
- ממרח חרדל חלק
- 3 שיני שום
- מלח
- פלפל שחור
הכנה:
- מכניסים את הנתח לסיר ביחד עם עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, 2 ענפי רוזמרין וחופן מלח גס.
- מכסים במים וסוגרים עם מכסה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד כשעתיים.
- לאחר שעתיים מוציאים מהסיר, מעבירים לתבנית עם רשת, מורחים בתערובת של חרדל, שום כתוש, מלח ופלפל גס, ושני ענפי רוזמרין חדשים.
- מכניסים לתנור שחיממתם מראש לחום בינוני (180 מעלות) למשך כ 20-30 דקות.
- מקררים, פורסים דק והרי לנו קורנדביף.
- הדרך הזו מתאימה להכנת נקניק קר שפרוס מאוד דק.
טיפים ושדרוגים:
- אפשר להחליף חלק ממי הבישול ביין או סיידר
- מי שאוהב בשר יותר רך ומתפרק, שיבשל בסיר ארבע שעות.