ציר עוף

ציר עוף

ג’לטין וציר עצמות הם מזונות מאוד בריאים שרצוי לכולם שיכניסו אותם לתזונה שלהם באופן קבוע. ציר עוף נחשב כמזין פחות מציר בקר בגלל צורת גידול העופות בישראל שמעורר חשש (מוצדק לרוב) מפני שאריות חומרים לא סימפטיים בעצמות ולכן לא אידיאלי כציר מינרלי, אבל זו דרך מהירה וזולה לציר ג’לטיני. למתקדמים ומקושרים עם לולנים ושוחטים מומלץ מאוד להכין ציר מרגלי עוף (החלק עם הציפורניים והכל) ו/או כרבולות. אם כי כרבולות עוד יותר קשה להשיכ משום שהכרבולות גדלות בשלב מאוחר יותר מגיל השחיטה של פטמים, ולכן יש צורך בתרנגולות מטילות בוגרות יותר. שני האחרונים עשירים במינרלים ובחומצות אמינו ייחודיות.

מצרכים:

  • 2 ק”ג גב עוף 
  • 1 ק”ג גרונות עוף 
  • שורש סלרי, שורש פטרוזיליה 
  • עשבי תיבול 
  • מלח ופלפל

הכנה:

  • מכניסים את כל הרכיבים לסיר גדול (לפחות 8 ליטר), מכסים במים עד למילוי הסיר, מרתיחים
  • מנמיכים את האש ומבשלים למשך 1-2 שעות (לציר ג’לטיני) או 4-6 שעות (לציר מינרלי).
  • כל שעה מסירים את הקצף שמצטבר על הנוזל. 
  • לאחר הבישול מסננים, מחלקים את הציר למנות, ומקפיאים.

טיפים ושדרוגים:

  • אפשר להוסיף עצמות וסחוסים משאריות עוף אפוי/מבושל. בכל פעם שאתם מכינים עוף פשוט תאספו את עצמות ותשמרו במקפיא. משדרג מאוד את הטעם של הציר. 
  • אם אתם רוצים לאכול גם את ירקות השורש, תוסיפו אותם רק לקראת סוף הבישול כדי שלא יהיו רכים מדי 
  • אם יש לכם סיר גדול יותר, תכפילו כמויות וללא תתחרטו. 
  • אתם מוזמנים לבצע שינויים בתיבול הציר, אבל רצוי שהטעם של הציר יהיה עדין, כדי שיוכל להשתלב במגוון מאכלים ותבשילים. אם אתם מייעדים את הציר לשתייה כמרק צח, תתפרעו עם התיבול.

לתגובה