מוח עגל הוא נתח בשר שרבים נמנעים מלהכין בבית משום מה, זאת למרות שהוא די פשוט לעבודה ומאוד טעים. בנוסף בשר מוח עשיר מאוד בשומנים חיוניים, כולסטרול בריא, אומגה 3 ובי 12. מוח מאוד אוהב את התיבול החריף והמתכון הזה נחשב קלאסי.
מצרכים:
- 2 יחידות מוח עגל
- 4 כפות חומץ
- 1/2 ראש שום (אפשר גם יותר)
- 3 עגבניות קצוצות דק
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 פלפל גמבה
- חתוך לרצועות
- צרור כוסברה שטוף וקצוץ גס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שטה (או לפי הטעם)
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
- חולטים את המוח במים רותחים עם 4 כפות חומץ למשך כ-10 דקות, ומעבירים לקערה עם מי קרח (אפשר לשטוף במים קרים מתחת לברז במקום אם כי פחות מומלץ).
- מקלפים בעדינות את הקרום מעל המוח כדי שלא יאבד את הצורה המיוחדת של המוח.
- בסיר רחב מטגנים את השום במעט מהשמן, עד שהוא נפתח ומשחרר את הריח. יש להיזהר שלא לשרוף את השום.
- מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים למשך כמה דקות נוספות.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, חצי כוס מים ואת כל התבלינים מלבד הכוסברה ומבשלים בסיר מכוסה למשך כחצי שעה.
- לאחר מכן טועמים ומתקנים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים.
- את המוח אפשר להכניס בשלמותו לסיר (בשביל האסתטיקה) או לפרוס לפרוסות של 1 ס”מ.
- מבשלים על אש נמוכה למשך שעה עם מכסה סגור, מוסיפים את הכוסברה ומבשלים למשך רבע שעה נוספת.
טיפים ושדרוגים:
- יש אנשים שמוסיפים גם כורכום, אני פחות אוהב.
- אנשים שיש להם בעיה עם כוסברה, יכולים להשתמש בפטרוזיליה ו\או עלי סלרי. כולי תקווה שיום אחד עוד ימצאו תרופה לאי סבילות לכוסברה, ואז תוכלו לחיות חיים מלאים.