בולונז לא חייב להיות סתם רוטב של בשר טחון ועגבניות שילדים שמים על ספגטי. בולונז יכול להיות מעדן גורמה אמיתי. הנה סתם בולונז שהכנתי ממה שמצאתי במקרר.
כעיקרון, אפשר לזרום לכל מיני כיוונים עם הבולונז, אבל יצא כל כך טעים שאכלתי הכל עם רצועות בטטה ובצל.
מצרכים:
- 6 בטטות מאורכות בעובי בינוני
- כוס ציר בקר ג'לטיני (אפשר מהמקפיא)
- תערובת תיבול טוסקנה
הכנה:
- קולפים את הבטטות וחותכים אותן לסירות (רבעים או שמיניות, תלוי בעובי של הבטטה)
- מאדים בסיר אידוי, מבשלים או מחממים במיקרוגל עד לחצי הכנה של הבטטות.
- להיזהר שלא לבשל יותר מדי, כי אז הבטטות יהפכו לסמרטוט ויתפרקו. אני מפעיל במיקרוגל למשך 7-8 דקות בכלי פיירקס סגור.
- מסדרים את הבטטות בתבנית פיירקס, שופכים מעל את הציר, ומפזרים מעט טוסקנה.
- מכניסים לתנור או טוסטר אובן על חום גבוה עד להשחמה.
טיפים ושדרוגים:
- ניתן להוסיף (או להחליף) לבטטה שורשים אחרים כמו תפוח אדמה, לפת וסלק.
- אפשרי גם לוותר על הבישול המקדים ולהכניס לתנור את התבנית מכוסה עם נייר אלומיניום על חום בינוני עד לריכוך של הבטטה ולאחר מכן להוריד את הכיסוי כדי להשחים את הבטטות.
- במידה והמנה נשרפה בתחתית, אפשר לשפוך (ממש מעט) מים מיד כשמוציאים מהתנור מה שמאפשר לירקות להתנתק מהתבנית.