קדרת בקר עם חומוס

קדרת בקר עם חומוס

כבר תקופה ארוכה שמתחשק לי איזה תבשיל עם חומוס, אבל הקיץ במישור החוף לא מעודד תבשילים שכאלו. אז עם תחילת ספטמבר אני מרגיש שכבר אפשר להכין תבשילים שכאלו. וסליחה שלא צילמתי את שלבי ההכנה, פשוט לא תכננתי לפרסם את המתכון, רק שיצא כל כך טעים שמיד חשבתי עליכם…

מצרכים:

  • 2 ק"ג של בשר שמתאים לבישול ארוך. אני השתמשתי בנתח של ברוסט שבחר הקצב שלי.
  • 1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבש
  • 4 בצלים גדולים
  • שני ראשי שום
  • 3 גזרים גדולים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • ענף רוזמרין טרי
  • 1 כפית גדושה זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • מקל קינמון
  • מלח לפי הטעם
  • שומן בקר מזוקק לטיגון

הכנה:

  • משרים את גרגירי החומוס יומיים או שלושה במים, תוך כדי החלפת המים לפחות פעמיים ביום, עד שמתחיל לבצבץ לו נבט.
  • מבשלים את החומוס כארבעים דקות עד שהוא מוכן אבל לא רך מדי. מורידים מהאש, מסננים ושומרים בצד.
  • בינתיים מכינים הכל – את הבשר חותכים לקוביות של 3 ס"מ, את הבצל חותכים לרבעים, קולפים את שיני השום ואת הגזרים קולפים וחותכים לחתיכות של כ2-3 ס"מ.
  • בסיר גדול מחממים מעט שומן וצורבים את הבשר עד שמשנה שישחים קצת. מוציאים ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לסיר עוד קצת שומן ומטגנים את הבצל והשום עד שהם משחימים מעט.
  • מוסיפים את הגזר למשך דקה נוספת ומחזירים את הבשר לסיר.
  • מכסים במים ומוסיפים את התבלינים.
  • מבשלים במשך שעה לפחות עם מכסה, מוסיפים את גרגירי החומוס ואם צריך מוסיפים עוד קצת מים כדי לכסות את הכל ומבשלים עוד שעתיים לפחות עם מכסה.
  • אני בישלתי 4 שעות, עד שהלכתי לישון.

טיפים ושדרוגים:

  • יותר טעים יום או יומיים אחרי… 
  • אפשר אבל לא רצוי לקצר תהליכים עם חומוס של סנפרוסט. למקרה שנתקעתם ולא תכננתם מראש את ההשרייה של החומוס. 
  • אפשר גם להשרות ולבשל את החומוס ואז להקפיא אותו. תודו לי אחר כך. 
  • לנמנעים מסולניים אפשר לוותר על הפפריקות ולשים יותר זרעי כוסברה עם כפית כמון במקום.

לתגובה