נשארו לי כמה נתחי ראמפ מיושן, וחתיכת שייטל חמודה שהתיישנה אצלי שלושה שבועות, אז הנה מתכון חביב למי שתהה מה לעשות איתן.
מצרכים:
- ½ קילוגרם שייטל מיושן היטב
- 2-1 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק ללא גרעינים
- 5-4 סנטימטרים שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 3-2 כוכבי אניס
- 1 כף זרעי כוסברה
- 3 שיני שום חופן עלי נענע קצוצים דק
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- חצי עד שלושת-רבעי כוס שמן זית
- מלח ים גס
הכנה:
- מנקים את השייטל היטב ופורסים לפרוסות דקות.
- כותשים יחד את הפלפל הירוק החריף עם הג'ינג'ר, השום, כוכבי האניס, זרעי הכוסברה, עלי הנענע וגרירת הלימון.
- מערבבים את המשחה שנוצרה עם שמן הזית, ומשרים את פרוסות השייטל במרינדה למשך שש שעות לערך.
- מחממים מחבת ברזל עד שהיא מתלהטת.
- מוציאים את פרוסות השייטל מהמרינדה וצורבים על המחבת הלוהטת דקה-שתיים על כל צד.
- בהגשה מפזרים מעט מלח ים גס על כל פרוסת שייטל.
טיפים ושדרוגים:
- אפשר להחליף את נתחי הבקר בעוף או פילה דג