מתכון קל וטעים למוח. מומלץ מאוד לנסות אותו אם אתם אוהבים בישול עם חלב קוקוס וקארי, גם אם מעולם לא הכנתם מוח. באמת שזה לא מסובך, אתם תודו לנו אחר כך.
מצרכים:
- 2 יחידות מוח עגל
- שמן קוקוס לטיגון
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות
- 1 קישוא קטן (ללא גרעינים) חתוך לרצועות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- 1 פלפל גמבה אדום חתוך לרצועות
- כרוב לבן חתוך לרצועות צרור בצל ירוק, רק החלק הלבן, קצוץ
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד (טרי)
- 3 שיני שום חתוכות לפרוסות
- חצי פלפל צ'ילי חריף פרוס לפרוסות דקות (או לפי הטעם)
- כף אבקת קארי צהוב
- שתי קופסאות קרם קוקוס (אני השתמשתי בזה של ג'אמוקה)
- מעט כוסברה קצוצה (להגשה)
- מיץ מחצי לימון
הכנה:
- חולטים את המוח כחמש דקות במי מלח רותחים, מעבירים למי קרח, מקלפים ופורסים לפרוסות.
- במחבת עמוקה מטגנים בשמן קוקוס רצועות של ירקות (גזר, קישוא, פלפלים, החלק הלבן של בצל ירוק וכרוב).
- מוסיפים כף ג'ינג'ר מגורד, כמה שיני שום פרוסות, כמה עיגולי צ'ילי חריף, מוסיפים כף אבקת קארי צהוב ומלח.
- מטגנים כדקה, מוסיפים את פרוסות המוח ושתי קופסאות קרם קוקוס שמן.
- מערבבים, מרתיחים, מנמיכים ומבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה.
- רגע לפני ההגשה מקשטים בכוסברה קצוצה ומיץ מחצי לימון.
טיפים ושדרוגים:
- אם הרוטב סמיך מדי, או אם הילדים שלכם בשלב בו הם לא אוהבים כל מיני ירקות, אפשר להוציא את המוח ואת הירקות, לאדות את הנוזלים בסיר על אש נמוכה (אם רוצים) ולסדר בצלחת רק את הירקות שרוצים.