ראיתי מתכון דומה לזה באחד הסרטונים האלו שרצים בפייסבוק והחלטתי לנסות. סופר פשוט וסופר טעים.
אני אהבתי יותר קר ואשתי העדיפה את זה אחרי חימום קצר.
והיי, זה אפילו צמחוני!
מצרכים:
- 2 תפוחי אדמה גדולים (או בטטות למי שמעדיף)
- 2 קופסאות של פטריות שמפניון
- 2 בצלים בינוניים
- 4 ביצים
- 100 מ"ל שמנת מתוקה 38% או מיכל שמנת חמוצה 27%
- חמאה לטיגון (בנדיבות)
- 50 גרם גאודה כבשים
- מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
- פורסים דק את תפוחי האדמה ומסדרים בצורת מניפה בתבנית פיירקס מעוגלת. אין צורך לקלוף את תפוחי האדמה ואין צורך לשמן את התבנית. במידה ואתם מחליפים לבטטות תקלפו אותן.
- מכניסים למיקרוגל ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים – כ5-8 דקות (תלוי כמה דק פרסתם את תפוחי האדמה).
- בינתיים קוצצים את הבצל ואת הפטריות.
- מחממים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן על אש בינונית עד שהפטריות מנקזות נוזלים.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מסדרים את הפטריות והבצל בתבני, על תפוחי האדמה ונותים להם להתקרר מעט. טורפים יחד בקערה את הביצים עם השמנת והגבינה (קצוצה), אפשר להחליף את הגאודה בכל גבינה אחרת שאוהבים החל מבולגרית ועד גבינות עובש.
- את התערובת שופכים לתבנית, ומנערים קצת כדי למנוע בועות אויר.
- אופים על חום בינוני (180 מעלות) כ30-40 דקות
טיפים ושדרוגים:
- את הפטריות אפשר להחליף במנגולד או תרד
- את תפוחי האדמה אפשר להחליף בבטטות או סלק, או בשורשים לא עמילניים כמו קולורבי או שורש סלרי בשביל גרסא דלה בפחמימות.