מאמרים מחקרים ושיטות תזונה


האם באמת חצי ישראל שמנים?
רשמים שעולים מעיון "בדו"ח ההשמנה" (נתוני הלמ"ס)קראתי את המאמר בעיתון YNET והוא מלא בכל כך הרבה מספרים ואחוזים שכמעט כולם מוצגים בצורה בעייתית, ושמקבלים הדגשות

האם השמנה היא מחלה?
ההסתדרות הרפואית בישראל הכריזה על השמנה כמחלה, וכולם קופצים באויר יש שטוענים שמדובר בסוג ממסדי של ביוש שמנים ופחד משמנים, אחרים טוענים שההכרזה הזו מסירה

הממתיק הבריא ביותר שאתם (עדיין) לא משתמשים בו
גליצין היא חומצה אמינית בעלת טעם מתוק. היא נראית כמו סוכר ובעלת טעם מתוק מעט יותר מסוכר לבן. גליצין בטוחה לשימוש במינונים גבוהים ולא נמצאה

בשר הורג!
(הוא לא, אבל לעיתונים הכותרת הזאת מצליחה להביא המון חשיפה, אז למה שאני לא אשתמש בטריק הזה….)לאחרונה התבשרנו מעל דפי העיתון על מחקר חדש ועדכני (אפריל 2017) שמצא כי

תזונה ללא גלוטן מזיקה לכם?
שוב פעם לוקחים מחקר גרוע, ושוב פעם מציגים אותו בצורה מטעה. במקרה הזה הציגו את המצב כאילו תזונה נטולת לחם מזיקה לבריאות. -איתן בן מיור

מי אמר בכלל שסוכר, מלח ושומן רווי הם מסוכנים?
ביום ב' האחרון פורסמו מסקנות ועדת האסדרה של משרד הבריאות שכוללות סימון מזון אשר מכיל סוכר, מלח ושומן רווי. בעיתונים הכלכליים (דה מרקר, כלכליסט, גלובס) מנתחים האם