שומן מהחי | שומן בקר| שומן כבש| שומן מזוקק

אמ;לק – כן, זה נפלא. שומן שהוא גם עמיד יחסית לחום גבוה וגם בריא. ולא הוא לא סותם את העורקים.
מידע כללי
שומן בקר ושומן כבש מכילים כמות קטנה מאוד של שומנים רב בלתי רוויים (אומגה 3 ו6) וכמות גדולה של שומן רווי ושומן חד בלתי רווי (מעט יותר רווי מאשר חד בלתי רווי). כאשר השומן הרווי הוא זה שאחראי ליציבות ועמידות בטמפרטורה גבוה יחסית.
בנוסף, בהתאם לתנאי הגידול והאזור בגוף הפרה ממנו מגיע השומן – השומן עשוי להכיל גם ויטמינים מסיסי שומן שונים ובעיקר ויטמין A. שומן עשיר בויטמין A יהיה צהוב יותר לעומת שומן דל בויטמין זה שיהיה בצבע לבן יותר.
הפקה
ניתן להפיק שומן מזוקק על ידי בישול של גושי שומן טחון או קצוץ וסינון או שאפשר לאסוף שומן אשר צף ועולה כאשר מבשלים עם בשרים שומניים.
שומן כבש
די דומה רק בטעם כבש. זה לא טוב או רע, זה פשוט זה.