בשר לבן

אמ;לק – פליאו לגמרי, דל ברזל ביחס לבקר, פרופיל שומנים די דומה.
מידע כללי
בשר חזיר שנקרא גם בשר לבן הוא בעל תכונות די דומות לבשר בקר מבחינת פרופיל השומן שלו רק שהוא מכיל פחות ברזל. לכן גם צבעו חיוור יותר ועל כן שמו. הבשר שומני בערך כמו בשר כבש.
מבחינה אקולוגית, תזונתית וסביבתית הוא דומה יותר לבשר עוף בהיותו אוכל כל. בתרבויות מסורתיות גידלו חזירים כפי כגידלו עופות – כדי שיאכלו את שאריות המזון בבית.
אני לא ממליץ על בשר חזיר כמעט אף פעם מאחר והוא לא על הרדאר שלי ואני לא חושב עליו יותר מדי, אולם הוא יכול לשמש כמקור תזונתי זול יותר מבקר עבור מי שלא שומר כשרות.