Print
פשטידה מבצק פירה (גנרי)
מתכון בסיסי ופשוט להכנת מאפה דמוי פשטידה שניתן לשחק איתו בהמון דרכים.
ציוד נדרש
- תבנית פאי או תבנית אחרת – פיירקס, אינגליש קייק, תבנית שקעים וכו'
- תנור
רכיבים
בשרים
- ביצים
ירקות
- שורשים פקעות וירקות שמתאימים להכנת פירה
- ירקות מגוונים
אחר
- גבינות
- תבלינים
הכנה
- מבשלים או מאדים את הירקות לפירה
- מועכים את הפירה ו'מפסלים' לצורת קראסט על תבנית הפאי (או תבנית אחרת)
- אופים בתנור על חום של 180° למשך 10 דקות ומוציאים שיתקרר
- בינתיים מקפיצים את שאר הירקות במחבת ומערבבים בקערה עם ביצים וגבינות, שופכים לתבנית.
- אופים פעם נוספת, הפעם כ30 דקות או עד שהפשטידה נראית טוב.
- חשוב לקרר לפני שחותכים כי גם הקראסט וגם התוכן נוטים להתפרק כשהם חמים…
טיפים והערות
פירוט מלא של האפשרויות, הדרכת וידאו ועוד נמצאים במיני קורס 'מבשלים פליאו בקלות' שניתן לרכוש מכאן או דרך מנוי 'פליאו פרימיום' מכאן