עוגת פרג פליאו

שוב מגיע פורים, ואיתו החשק לפרג. לא לאוזני המן חס וחלילה, אלא פשוט למתכונים עם הזרעים הנפלאים הללו שמציפים את העיתונים. ביוגורט, סלטים, דגים, וגם בקינוחים. וכמו בכל שנה אני מבטיח לעצמי שלא אנטוש את הפרג מיד לאחר החג, שהרי אני כל כך אוהב את הטעם שלו… לא שיש בפרג אילו יתרונות בריאותיים על זרעים אחרים כמו שומשום או צ'יה, פשוט יש לו טעם נפלא. יש איזה קסם בזרעים השחורים הללו. אבל כנראה שגם השנה, ברגע שיילך לו פורים ויתקרב פסח אשכח שוב את הפרג.

בחרתי לשתף במתכון שקראתי לו עוגת פרג, אם כי בגרסתו הלא ממותקת הוא יותר לחם פרג. אבל משו בשם עוגה מעיד על הנדירות של ההכנה והאכילה של המתכון הזה, להבדיל מהיומיומיות של לחם. אז הנה לחם פרג, שאני מכין פעם בשנה.

מצרכים:

  • 5 ביצים מופרדות 
  • 200 גרם פרג טחון (רצוי לטחון על המקום) 
  • 100 גרם קמח שקדים 
  • 3 כפות המתקה (סוכר, דבש, מייפל או ממתיק מלאכותי) 
  • כפית אבקת אפייה 
  • כפית סודה לשתייה 
  • גרידת לימון 
  • 100 גרם חמאה מומסת

הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) 
  • מקציפים את החלמונים עם הממתיק עד להקצפה
  • תוך כדי הקצפה, מוסיפים בהדרגה את החלמונים ולאחריו לפי הסדר את הפרג הטחון, קמח השקדים, הסודה לשתייה ואבקת האפייה, גרידת הלימון והחמאה.
  • משמנים בחמאה 2 תבניות מוארכות (אינגליש קייק) ומוזגים את הבלילה באופן שווה.
  • אופים למשך כ30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש

טיפים ושדרוגים:

  • כדי שירגיש יותר כמו עוגה אפשר להוסיף יותר ממתיק בתוך הבלילה או צימוקים קצוצים.
  • אפשר גם להכין ציפוי משמנת מתוקה ושוקולד 85% ולשים על העוגה

לתגובה