ראיתי ששאלו איפה אפשר לקנות בייקון פליאו, ובזול.אז אי אפשר. היה פעם ל"זילבר", והמחיר לא זול. אז איך אפשר?מכינים לבד!*כן, כל אחד יכול. לא צריך שום כלי או מכשיר מיוחד.
מטבח אמריקאי
מילת מפתח בייקון, בישול ארוך, בשר מיובש
מתכון של רמי ויסמן
ציוד נדרש
שקית ואקום (או שקית זיפלוק טובה)
תנור או מעשנה
רכיבים
2.8קילובטן חזיר (או אסאדו טלה בלי עצמות לגרסה הכשרה)
90גרםמלח
1כףזרעי חרדל קלויים
4גרגיריםערער
1כףשום גבישי
4כפותמייפל
הכנה
התחלתי בנתח יפה של בטן חזיר ממעדניה בפ"ת (לא תמצאו אותה כי אין כזאת עיר כמובן).
את הנתח חילקתי לשניים, והוצאתי את העצמות שהיו בקצה שלו עם סכין חדה.בקערה ערבבתי 90 גר מלח (לנתח של 2.8 קג), כף זרעי חרדל קלויים, ארבעה גרגירי ערער מעוכים, חופן שום גבישי וכמה כפות מייפל. הדבר החשוב פה זה המלח והמייפל, כל השאר, לפי הטעם.
הכנסתי כל נתח לשקית וואקום (אפשר להשתמש בשקיות זיפ לוק וואקום בהטבעה) חצי מכמות המלח המתובל, שיקשקתי היטב ואטמתי בוואקום.
הנתחים ישבו במקרר עשרה ימים, כל יום הוצאתי ועיסיתי טיפה לפזר טוב את התיבול.
לאחר עשרה ימים הוצאתי מהוואקום, שטפתי במים קרים והשרתי במקרר כשעתיים במי קרח להפחית מליחות, ואז הוצאתי וייבשתי.
להכנה במעשנה: חום נמוך יחסית, 90-100° עם צ'אנקים של משמש והיקורי.