תזונה קטוגנית לוקחת את הפחתת הפחמימות כמה צעדים קדימה (ומתעלמת מכל שאר המרכיבים של הפליאו בדרך). ובעצם טוענת שכולם צריכים לאכול תזונה דלה בפחמימות ושגם כמות הפחמימות שיש בפליאו היא לא בריאה.
יש כל מיני וריאציות של תזונה קטוגנית, בחלקן יש הקפדה על מקורות מזון איכותיים ובאחרות חשוב רק להימנע מפחמימות. אבל השורה התחתונה היא שמדובר בתזונה שבה אוכלים באופן כללי מעט מאוד מזון מהצומח, מה שעלול לגרום לחסרים תזונתיים שונים ולחוסר איזון של חיידקי המעי.
בתזונה קטוגנית מגבילים את כמות הפחמימות ואת כמות החלבון כדי לעודד מצב בו הפקת האנרגיה בגוף מתקיימת מתוצר פירוק של שומנים שנקרא קטונים. זהו מנגנון טבעי שאצל אנשים בריאים משמש כחלק ממכלול מסלולי האנרגיה בתא לשימוש בשומן צבור בגוף.החלק החשוב ביותר שצריך להבין בקשר לתזונה קטוגנית היא שהיא לוקחת מנגנון פזיולוגי שאמור להיות מנגנון עזר משני (הפקת אנרגיה משומן דרך קטונים) ומשתמשת בו כמנגנון עיקרי וכמעט יחיד (במקום הפקת אנרגיה מגלוקוז, מקטונים ומשומן).
זה כמו להחליט שהבלמים במכונית הם מיותרים ולהשתמש בבלם היד בלבד.
למקרה שזה לא היה ברור, אני לא ממליץ על תזונה קטוגנית מלבד במקרים מאוד ספציפיים ובליווי איש מקצוע